Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se întâmplă în CV-urile românilor. În 90% din cazuri s-a găsit asta, iar companiile le verifică TRECUTUL candidaţilor

Ce se întâmplă în CV-urile românilor. În 90% din cazuri s-a găsit asta, iar companiile le verifică TRECUTUL candidaţilor

Ce se întâmplă în CV-urile românilor. În 90% din cazuri s-a găsit asta, iar companiile le verifică TRECUTUL candidaţilor
de O.P.    |    30 Sep 2013   •   06:05

Românii mint în CV, arată un studiu realizat de o firmă de resurse umane din România.  90% dintre CV-uri conţin discrepanţe - fie în ceea ce priveşte anul absolvirii studiilor, fie privitor la perioada angajărilor anterioare.

Unii declară, în Curriculum Vitae, că au fost implicaţi în activităţi de voluntariat deşi nu este adevărat, alţii, că au deţinut un alt post decât cel ocupat în realitate.

Românii îşi "cosmetizează" CV-urile ca să îi impresioneze pe angajatori, potrivit specialiştilor.

Cele mai frecvente exagărări din CV-uri sunt legate de postul ocupat sau de perioada în care au fost angajaţi. Mai mult de jumătate dintre români declară că au lucrat chiar şi în perioadele în care au stat, de fapt, acasă. 
Alte discrepanţe se referă la anul absolvirii studiilor.

Există şi candidaţi care omit să menţioneze în Cv că au contestat în Instanţă decizia de concediere a fostului angajator.

Alţii, declară că au fost implicaţi în activităţi de voluntariat sau că sunt prezenţi pe reţele de socializare.

Românii nu ştiu însă că, din ce în ce mai multe companii, le verifică "trecutul" profesional înainte de a le oferi un loc de muncă. 12 companii au ales, până în prezent, să apeleze la servicii de verificare a datelor din CV ale candidaţilor la posturi.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close