Antena 3 CNN Economic Biz News CE şi autorităţile române vor opta pentru creşterea taxelor, dacă măsurile de austeritate nu vor fi suficiente

CE şi autorităţile române vor opta pentru creşterea taxelor, dacă măsurile de austeritate nu vor fi suficiente

CE şi autorităţile române vor opta pentru creşterea taxelor, dacă măsurile de austeritate nu vor fi suficiente
Sursa foto: comisia europeana
07 Iun 2010   •   12:14

CE transmite că a ajuns la un acord cu auto privind măsurile suplimentare de creştere a veniturilor la stat, cuprinzând majorarea taxelor, scrie Mediafax. Măsurile vor fi adoptate pentru a limita o creştere neprevăzută a deficitului bugetar.

"Au existat discuţii cu autorităţile române despre noi măsuri care ar putea fi adoptate dacă situaţia nu se ameliorează. S-a căzut de acord că măsuri suplimentare de creştere a veniturilor la stat, inclusiv creşterea taxelor, vor fi adoptate pentru a a limita o creştere neprevăzută a deficitului bugetar, de exemplu, dacă măsurile prevăzute nu sunt implementate la timp sau nu sunt de natură să ofere consolidarea aşteptată", precizează Comisia pentru Mediafax.

CE mai spune că "în primul memorandum suplimentar, autorităţile române au acceptat să implementeze măsuri suplimentare, în cazul în care progresul pentru atingerea ţintei de deficit bugetar pe 2010 ar fi fost insuficient".

"Alegerea măsurilor a fost lăsată Guvernului României, care a decis să îşi concentreze efortul de consolidare pe latură legată de cheltuieli. Singură îngrijorare exprimată de Comisia Europeană a fost dacă măsurile propuse vor putea fi efectiv implementate. Ca răspuns la această preocupare, autorităţile române au oferit asigurările necesare şi şi-au asumat angajamentul de a implementa de asemenea şi măsuri de creştere a veniturilor proprii în cazul în care ele ar fi necesare pentru atingerea ţintei de deficit", adaugă Comisia.

După negocierile cu FMI şi Comisia Europeană, autorităţile române au optat pentru un program de diminuare a cheltuielilor publice, printre măsuri regăsindu-se reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close