Antena 3 CNN Economic Biz News Cezar Corâci: S-a discutat despre un nou împrumut de la FMI, pentru investiţii (VIDEO)

Cezar Corâci: S-a discutat despre un nou împrumut de la FMI, pentru investiţii (VIDEO)

Cezar Corâci: S-a discutat despre un nou împrumut de la FMI, pentru investiţii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Iul 2010   •   12:13

?Vreau să spun că s-a discutat ca în următorul acord cu Fondul, inclusiv de împrumut, vor fi probabil şi măsuri care să stimuleze economia, dacă va fi rezolvată întâi şi întâi situaţia deficitului. S-au vehiculat domeniile arierate, investiţii în proiecte europene, în niciun caz în consum, a declarat Cezar Corîci, preşedintele Ugir 1903, în urmă cu puţin timp, la sediul delegaţiei FMI.

La rândul lui, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR a fost întrebat marţi de jurnalişti dacă România poate face faţă unui nou împrumut destinat investiţiilor, împrumut despre care au vorbit patronatele. Vasilescu a precizat că oric ţară poate face faţă unui împrumut, deoarece ?acestea sunt multiplicatoare?.

"Poate să facă faţă orice ţară unui împrumut de investiţii pentru că acestea sunt multiplicatoare", a explicat Adrian Vasilescu.

O delegatie a Fondului verifica în aceste zile stadiul reformelor aplicate de Guvernul Boc pentru a putea primi a şasea tranşă din împrumut. Delegaţia are discuţii cu patronatele, dar şi cu Sebastian Vlădescu. Discuţiile vor avea loc în marţi după-amiază, la ministerul Finanţelor.

FMI va revizui în urmatoarea perioadă prognoza privind scăderea produsului intern brut al României în acest an. Jeffrey Franks consideră că estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimistă.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close