Antena 3 CNN Economic Biz News Chavez: Voi naţionaliza orice companie care creşte preţurile

Chavez: Voi naţionaliza orice companie care creşte preţurile

Chavez: Voi naţionaliza orice companie care creşte preţurile
Sursa foto: hugo chavez
11 Ian 2010   •   01:38

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat că mediul de afaceri nu are niciun motiv să crească preţurile după devalorizarea bolivarului şi că guvernul va naţionaliza orice companie care creşte preţurile.

Chavez a precizat că va crea o comisie anti-speculă pentru a monitoriza preţurile după ce afaceriştii privaţi au declarat că preţurile se vor dubla, iar consumatorii s-au grăbit să cumpere electrocasnice şi televizoare. Guvernul este singura autoritate capabilă să dicteze creşterea preţurilor, arăta acesta.
?Burghezii deja vorbesc despre cum se vor dubla toate preţurile, iar ei îşi închid afacerile pentru a creşte preţurile,? declara Chavez în timpul show-ului său tv săptămânal ?Alo Presidente? . ?Oameni, nu vă lasaţi furaţi, denunţaţi-i, iar eu pot prelua afacerile .?
Chavez a devalorizat bolivarul cu circa 50 procente pe 8 ianuarie, pentru prima dată în cinci ani, după ce scăderea veniturilor petroliere a dus la contractarea economiei cu 2.9 procente, prima recesiune din 2003. Guvernul a creat un sistem valutar pe mai multe nivele, despre care Chavez susţine că va stimula producţia naţională prin facerea exporturilor mai scumpe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close