Antena 3 CNN Economic Biz News China a oprit importurile mai multor modele Renault

China a oprit importurile mai multor modele Renault

China a oprit importurile mai multor modele Renault
Sursa foto: renault
10 Iun 2009   •   18:03

Autorităţile chineze pentru inspecţia calităţii au oprit importurile mai multor modele de autovehicule produse de constructorul francez Renault, ca urmare a unor "riscuri serioase privind siguranţa" şi neconformitatea cu anumite standarde tehnice, transmite Reuters.


Decizia are în vedere modelele Laguna Ph2, Scenic, Megane Ph2 şi Megane Ph2 Coupe-Cabriolet, spune Autoritatea Generală pentru Supravegherea Calităţii, Inspecţie şi Carantină.


"În timpul recentelor inspecţii ale importurilor am constatat, în mod repetat, că loturi de autovehicule pentru pasageri produse de Renault (...) nu întrunesc standardele obligatorii şi cerinţele tehnice, existând riscuri serioase privind siguranţa", se arată într-un comunicat al instituţiei.


Un purtător de cuvânt al Renault spune că grupul francez este "surprins", deoarece calitatea modelelor vizate de decizia autorităţilor, care alcătuiesc gama exportată de producător în China, a fost demonstrată de studii şi analize ale presei.


Oficialii chinezi au declarat că în trecut autovehiculele Renault "au prezentat probleme privind calitatea în multe rânduri".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault China
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close