Antena 3 CNN Economic Biz News China detronează Japonia şi devine cel mai mare creditor al SUA

China detronează Japonia şi devine cel mai mare creditor al SUA

China detronează Japonia şi devine cel mai mare creditor al SUA
Sursa foto: dolari
04 Mar 2009   •   12:12

Ultimele date prezentate de Trezoreria SUA arată că cel mai mare creditor al Statelor Unite este China. Statul chinez deţine cel mai mare număr de obligaţiuni americane din lume. În condiţiile în care piaţa auto din China este cea mai mare din lume, autorităţile de la Beijing si-au propus să bată toate recordurile pe timp de criză, anunţă Financiarul.

China este lider absolut după volumul de obligaţiuni de trezorerie achiziţionate, cu 727,4 miliarde dolari. În numai un an, China a reuşit să detroneze Japonia, care figurează cu numai 626 de miliarde dolari.

Pe cea de-a treia poziţie în clasament, cu un indice însumat de 197,5 miliarde dolari, se află statele din bazinul Caraibe şi Panama. Acestea sunt urmate, la mică distanţă, de grupul de ţări exportatoare de petrol: Ecuador, Venezuela, Indonezia, Bahrein, Iran, Irak, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Gabon, Libia, Nigeria, cu 186,2 miliarde dolari.

Potrivit experţilor, titlurile americane sunt considerate, în continuare, cele mai sigure investitii. ?Indiferent de problemele cu care se confruntă economia SUA, alternative pentru investiţii fără risc nu există?, susţin specialiştii.

?Obligaţiunile de trezorerie sunt cele mai sigure, pentru că nu au dat niciodată faliment, nici chiar în perioada Marii Depresii din anii 1930?, au adăugat aceştia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close