Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia Europeană a declanşat o nouă procedură de infringement împotriva României

Comisia Europeană a declanşat o nouă procedură de infringement împotriva României

Comisia Europeană a declanşat o nouă procedură de infringement împotriva României
Sursa foto: comisia europeana
29 Oct 2009   •   15:41

Comisia Europeană a demarat o nouă procedura de infringement împotriva României pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea autorităţilor de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor de furnizori de servicii de telecomunicatii, informează Agerpres.

Comisia a transmis României o scrisoare de punere în întârziere, aceasta reperzentând prima etapă a unei proceduri privind încălcarea dreptului comunitar.

?Garantarea faptului că structurile guvernamentale responsabile cu reglementarea nu sunt implicate în acelaşi timp în deţinerea şi controlul companiilor de telecomunicaţii de stat reprezintă unul dintre principiile care asigură independenţa şi imparţialitatea autorităţilor naţionale de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor. De asemenea, această separare face ca reglementarea să fie în interesul consumatorilor şi al concurenţei efective, factorul determinant al poziţiei de lider a Europei în sectorul telecomunicaţiilor", a declarat comisarul european pentru telecomunicaţii, Viviane Redin.

Comisia a reînnoit apelul adresat României de a se asigura că autorităţile de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor nu au interese de afaceri pe piaţa telecomunicaţiilor. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România exercită unele atribuţii care, potrivit normelor UE din sectorul telecomunicaţiilor, sunt competenţe specifice de reglementare.

Prntre acestea se numără alocarea şi atribuirea benzilor de frecvenţă radio, adoptarea tabelului naţional de alocare a benzilor de frecvenţă şi elaborarea proiectelor actelor normative adoptate de Guvern privind gestionarea spectrului de frecvenţe radio.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close