Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Greciei

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Greciei

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Greciei
Sursa foto: grecia
03 Feb 2010   •   14:32

Comisia Europeană (CE) a lansat procedura de infringement împotriva Greciei în legătură cu obligaţia autorităţilor elene de raportare a unor date credibile referitoare la buget, şi a anunţat, totodată, că sprijină programul de stabilizare economică prezentat de guvern în ianuarie, scrie Mediafax.

"CE a lansat o procedură de infringement împotriva Greciei pentru a se asigura că autorităţile respectă obligaţia de a raporta statistici bugetare credibile. Greciei i se cere să coopereze cu Comisia pentru a se ajunge rapid la un acord referitor la un plan de acţiune pentru rezolvarea deficienţelor statistice, instituţionale sau de guvernare, care va include adoptarea, până pe 15 mai, a unei legislaţii care să oblige publicarea de rapoarte publice despre execuţia bugetară", arată un comunicat al CE.

Comisia a arătat de asemenea, că susţine programul guvernamental de stabilizare economică, unde sunt prevăzute ţinte "ambiţioase" de reducere a deficitului bugetar, măsuri fiscale şi reforme structurale.

Mai mult, CE crede că sunt binevenite măsurile suplimentare de austeritate anunţate de guvernul elen, complementare planului de stabilizare, precum a îngheţa salariile, o reformă a pensiilor şi taxe pentru combustibili.

Totodată, Comisia a adoptat mai multe recomandări, pentru a se asigura şi că deficitul bugetar al Greciei va coborî sub 3% din Produsul Intern Brut până în 2012 şi că Executivul va pune la punct la timp reforme pentru îmbunătăţirea competitivităţii economiei.


Prin această măsură, Comisia vrea ca Grecia să adopte reforme structurale menite să amelioreze eficienţa administraţiei publice, să grăbească reformele din sistemul pensiilor şi sănătăţii, să îmbunătăţească mediul de afaceri şi funcţionalitatea pieţei muncii, şi să menţinâ în acelaşi timp, stabilitatea sectorului financiar.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close