Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia Europeană declanşează, joi, procedura de infringement în cazul României

Comisia Europeană declanşează, joi, procedura de infringement în cazul României

Comisia Europeană declanşează, joi, procedura de infringement în cazul României
Sursa foto: comisia europeana
24 Iun 2009   •   16:32

Comisia Europeană va declanşa, joi, procedura de infringement în cazul României cu privire la şase domenii. Doua dintre ele: taxa de poluare auto şi piaţa de energie. Executivul comunitar ar urma să trimită în acest sens o scrisoare de notificare oficială autorităţilor române, aceasta fiind prima etapă a procedurii de infringement

Procedura de infringement are trei faze. Prima dintre ele este trimiterea unei scrisori de notificare oficială cu timp de răspuns două luni. A doua etapă este trimiterea unui aviz motivat plus alte două luni pentru respectarea condiţiilor prevăzute de aviz. Dacă nici în răgazul de timp din această etapă statul membru nu oferă un răspuns sau acesta nu este satisfăcător, se trece la ultimul pas - trimiterea cazului la Curtea Europeană de Justiţie. România se ală în acest moment în prima fază a procedurii de infridgement.

Comisia Europeană este nemulţumită că obligaţia plăţii taxei de poluare auto este suspendată pentru automobilele Euro 4, cu o capacitate cilindrică de cel mult 2.000 de cm cubi şi care se află la prima înmatriculare. Mai mult, taxa a fost dublată pentru automobilele pentru care încă se plăteşte taxa auto.

Aceste două măsuri ar reprezenta, în opinia Comisiei Europene, discriminări în defavoarea automobilelor second-hand din alte state membre, şi ar proteja industria autohtonă de automobile, ceea ce contravine prevederilor Tratatului.

Antena3

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close