Antena 3 CNN Economic Biz News Compania americană de asigurări AIG, bombardată cu roşii virtuale

Compania americană de asigurări AIG, bombardată cu roşii virtuale

Compania americană de asigurări AIG, bombardată cu roşii virtuale
Sursa foto: AIG
24 Mar 2009   •   10:01

Compania americană de asigurări AIG a fost luni ţinta unui atac mai special. Aceasta a fost bombardată cu roşii virtuale, pe internet. La baza iniţiativei a stat organizaţia de stânga MoveOn.org, care a dorit să protesteze în acest fel împotriva unor bonusuri exagerat de mari pe care compania le-a acordat angajaţilor săi.

Iniţiativa organizaţiei are ca scop acoperirea cu 6,4 milioane de roşii virtuale a imaginii de la intrarea în clădirea AIG.

Internauţii furioşi sunt invitaţi să aleagă ce parte a imaginii vor să lovească, apoi pot lansa roşiile cu mouse-ul.
În plus, vizitatorii site-ului MoveOn.org sunt îndemnaţi să semneze o petiţie online pentru a cere rambursarea primelor AIG.

Nouă dintre directorii companiei AIG, care au primit bonusuri substanţiale, stârnind un adevărat scandal, au promis că vor returna banii. Informaţia a fost dezvăluită de procurorul general al New York-lui, Andrew Cuomo.

Potrivit acestuia, suma care va fi returnată se ridică la 50 de milioane de dolari. Valoarea totală a primelor controversate este în jur de 200 de milione de dolari, din banii oferiţi de statul american pentru a împiedica falimentul companiei. Potrivit lui Cuomo, numele celor care vor fi de acord să returneze banii nu vor fi făcute publice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close