Antena 3 CNN Economic Biz News Consens în coaliţie: Scrisoarea de intenţie pentru acordul cu FMI, finalizată până miercuri

Consens în coaliţie: Scrisoarea de intenţie pentru acordul cu FMI, finalizată până miercuri

Consens în coaliţie: Scrisoarea de intenţie pentru acordul cu FMI, finalizată până miercuri
Sursa foto: geoana, boc
23 Mar 2009   •   21:01

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a declarat luni seară la finalul unei întâlniri a liderilor coaliţiei de guvernare cu miniştrii din comitetul care a luat parte la negocierile cu FMI că au fost create ?premise favorabile pentru ca până miercuri scrisoarea de intenţie pentru acordul cu FMI să fie finalizată.?

Geoană a arătat că acordul va fi ?unul dintre cele mai avantajoase acorduri de acest tip pentru ţările din regiune?, menţionând că faţă de alte ţări din Europa, FMI nu va impune măsuri extrem de stricte României.

Potrivit premierului Emil Boc, miercuri va fi adoptată de guvern ?forma oficială a scrisorii care va fi trimisă la Washington?.

Premierul a afirmat că acordul este cel mai bun pe care îl putea obţine ţara noastră, arătând faptul că acesta va păstra un echilibru între măsurile sociale şi cele de relansare economică.

?Nu mărim cota unică, nu mărim TVA, contribuim la majorarea rezervei BNR şi în acelaşi timp protejăm categoriile sociale cele mai defavorizate.? a spus Emil Boc.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close