Antena 3 CNN Economic Biz News Credit record. FMI a împrumutat de la Japonia 100 de miliarde de dolari

Credit record. FMI a împrumutat de la Japonia 100 de miliarde de dolari

Credit record. FMI a împrumutat de la Japonia 100 de miliarde de dolari
Sursa foto: Dominique Strauss-Kahn
14 Feb 2009   •   18:05

Criza financiară are efecte greu de imaginat. Fondul Monetar Internaţional, organizaţie care împrumută, de obicei, ţările cu probleme, a rămas fără bani. Prin urmare, FMI a fost nevoită să apeleze la ajutorul ţărilor dezvoltate. Suma primită se ridică la 100 de miliarde de dolari şi vine de la guvernul japonez.
Directorul general al FMI şi premierul nipon au ajuns la o înţelegere în timpul summitului G7 ce are loc sâmbătă, la Roma. ?Banii sunt importanţi nu numai pentru Fondul Monetar Internaţional, ci şi pentru toate statele care au nevoie de ajutor în condiţiile crizei?, a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn. El a adăugat că împrumutul este cel mai mare din istorie. El a explicat că FMI nu este afectat momentan de lipsa de lichidităţi, dar speră ca în viitor să îşi dubleze depozitele, pentru că din ce în ce mai multe state vor avea nevoie de suport financiar.
Japonia dispune de rezerve monetare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, al doilea depozit ca mărime din lume, după China.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close