Antena 3 CNN Economic Biz News Creşterea de 60% şi salariul minim brut de 500 de euro, eliminate din programul de guvernare PSD-PC-PDL

Creşterea de 60% şi salariul minim brut de 500 de euro, eliminate din programul de guvernare PSD-PC-PDL

Creşterea de 60% şi salariul minim brut de 500 de euro, eliminate din programul de guvernare PSD-PC-PDL
21 Dec 2008   •   20:13

După ce au hotărât eliminarea măsurii de reducere a TVA la 5% pentru alimentele de bază şi creşterea taxei pentru produse de lux la 25%, democrat-liberalii şi social-democraţii au ?scos? din programul final de guvernare şi prevederea privind asigurarea unui salariu minim brut de 500 de euro, în momentul aderării României la zona euro. Mai mult, aliaţii îşi propun creşterea salariului mediu brut cu numai 55%, faţă de creşterea de 60% anunţată iniţial.
Reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi creşterea taxei pentru produse de lux la 25% au fost eliminate din programul de guvernare, cu menţiunea că este posibilă introducerea de cote reduse de TVA la anumite produse.
Forma finală a documentului se referă doar la simplificarea sistemului de taxe, impozite şi tarife parafiscale, "inclusiv posibilitatea introducerii de cote de TVA reduse pentru anumite produse şi servicii, în conformitate cu practica europeană".
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close