Antena 3 CNN Economic Biz News Criza a lovit şi Universitatea Harvard - a pierdut 8 miliarde dolari din fondul său de investiţii

Criza a lovit şi Universitatea Harvard - a pierdut 8 miliarde dolari din fondul său de investiţii

Criza a lovit şi Universitatea Harvard - a pierdut 8 miliarde dolari din fondul său de investiţii
04 Dec 2008   •   06:00

Criza economică globală a lovit şi în liga superioară a învăţământului, Universitatea Harvard luând acum în calcul reduceri substanţiale ale cheltuielilor pentru a compensa cele opt miliarde de dolari pierdute din fondul lor de dotare, în cele patru luni de la încheiera ultimului an fiscal.
Estimarea de 22 de procente este cea mai abruptă cădere din istoria modernă a şcolii. Universitatea, cea mai bogată din SUA, avea un fond evaluat la 36,9 miliarde de dolari în luna iunie. Spre comparaţie Universitatea Oxford are un fond de circa 5 miliarde de dolari.
Potrivit unei scrisori trimisă decanilor, Harvard trebuie să analizeze atent nivelul angajaţilor şi salariilor. Unele secţiuni ale universităţii se bazează pe fondul acesta pentru 50% din cheltuieli.
Oricum, universitatea prevede o cădere cu alte 30 de procente pentru anul fiscal ce se încheie în iunie 2009.
Universitatea a recunoscut că portofoliul său american sau din străinătate a suferit lovituri puternice, iar aceasta avertiza că unii manageri de investiţii nu au raportat încă cifrele finale, iar scăderea ar putea fi chiar mai mare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close