Antena 3 CNN Economic Biz News Criza economică ameninţă direct vieţile a sute de mii de copii

Criza economică ameninţă direct vieţile a sute de mii de copii

Criza economică ameninţă direct vieţile a sute de mii de copii
Sursa foto: Copii
14 Mar 2009   •   12:54

Viaţa a mii de femei şi copii din întreaga lume este ameninţată direct de criza mondială, care a afectat deja eforturile de a îmbunătăţi asistenţa socială pentru mame şi de a reduce rata mortalităţii în rândul copiilor. Avertismentul vine din partea lui Margaret Chan, preşedinte al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citată de publicaţia Times, în ediţia online. Ea a apreciat ca fiind credibile estimările conform cărora, anual, între 200.000 şi 400.000 de copii vor cădea victime crizei.


?Nu avem nici un motiv să ne îndoim de aceste estimări, dacă nu reuşim să acţionăm?, a spus dr. Chan. ?Pentru că, dacă noi nu o facem (...) şi mai mulţi copii vor muri ca urmare a lipsei hranei, a vaccinurilor, a apei sau a condiţiilor de igienă.? Ea a precizat că cele mai vulnerabile grupuri sociale în faţa crizei sunt femeile şi copiii, în special fetiţele.


Douglas Alexander, secretarul britanic pentru Dezvoltare Internaţională, a declarat că aproximativ 90 de milioane de oameni riscă să fie împinse de criza economică spre o sărăcie extremă şi a dat asigurări că guvernul îşi va respecta angajamentele cu privire la ajutoarele pe care s-a oferit să le dea. ?Cruda realitate este că, dacă comunitatea mondială nu reuşeşte să găsească noi modalităţi de a dezvolta serviciile de sănătate din ţările în curs de dezvoltare, multe milioane (de oameni n.r.) vor muri. Trebuie să acţionăm astfel încât criza financiară să nu se transforme într-o criză umanitară?.


Mai mult de 500.000 de femei mor anual din cauza complicaţiilor din timpul sarcinii, sau în timpul naşterii. Conform statisticilor, în lume, la fiecare trei minute, un copil cu probleme de sănătate moare.


Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close