Antena 3 CNN Economic Biz News Cum au evitat unele autorităţi locale tăierea salariilor: Au mărit cheltuielile cu personalul (VIDEO)

Cum au evitat unele autorităţi locale tăierea salariilor: Au mărit cheltuielile cu personalul (VIDEO)

Cum au evitat unele autorităţi locale tăierea salariilor: Au mărit cheltuielile cu personalul (VIDEO)
Sursa foto: Foto: graduatejobsouth.co.uk
12 Oct 2010   •   08:38

Autorităţile locale din mai multe judeţe au reuşit să evite reducerea cu 25% a salariilor. Primarii, consilierii judeţeni şi prefecţii au mărit cheltuielile cu personalul, chiar cu o lună înainte de tăierea salariilor. În unele cazuri, costurile au fost cu aproape 70% mai mari faţă de sumele cheltuite în mod obişnuit. Tonul a fost dat chiar de fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Tăierea cu 25% a salariilor, introdusă de Guvernul Boc în luna august, a rămas fără niciun efect în primăriile şi prefecturile din peste 20 de judeţe. Autorităţile locale au avut grijă să amortizeze măsura de austeritate prin majorări de salarii, prime şi stimulente introduse din luna iulie.

În judeţul Dolj, cheltuielile cu personalul au crescut cu aproape 70%, chiar înainte să fie reduse cu 25%. Nici autorităţile din Gorj nu s-au lăsat mai prejos. Salariaţii au primit venituri cu 68% mai mari. În clasamentul autorităţilor locale care au avut cele mai mari majorări de cheltuieli cu personalul în luna iulie, comparativ cu iunie, urmează Sălaj, cu o creştere de 61,9%.

Lista este completată de Bacău, Ialomiţa şi Călăraşi, unde veniturile angajaţilor din administraţia locală au crescut cu aproape jumătate.

Situaţia este aceeaşi în aproape toată ţara. În alte 20 de judeţe, cheltuielile au crescut cu cel puţin un sfert. Doar în şapte judeţe ale ţării s-au înregistrat cheltuieli mai mici cu personalul în iulie faţă de iunie.

Chiar şi ministrul Finanţelor de la acea vreme, Sebastian Vlădescu şi-a pus angajaţii la adăpost de tăierea salariilor. Personalul din minister a primit stimulente pentru a trece mai uşor peste reducere.

Topul judeţelor care au majorat cheltuielile cu angajaţii:

Judeţul        Iunie               Iulie                 Creştere cheltuieli

Dolj            36,17 mil. lei      61,35 mil. lei        69,6%

Gorj           23,85 mil. lei     40,16 mil. lei         68,3%

Sălaj          16,34 mil. lei      26,46 mil. lei        61,9%

Bacău        42,28 mil. lei      63,62 mil. lei        50,4%

Ialomiţa     16,21 mil. lei     23,93 mil. lei         47,5%

Călăraşi      14,88 mil. lei     21,63 mil. lei         45,3%

Constanţa  35,47 mil. lei     50,26 mil. lei         41,6%

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: cheltuieli Sebastian Vladescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close