Antena 3 CNN Economic Biz News Cum să ai succes la interviul de angajare

Cum să ai succes la interviul de angajare

Cum să ai succes la interviul de angajare
02 Apr 2013   •   14:15

Numărul redus de locuri de muncă vacante pe piaţă precum şi concurenţa acerbă fac azi ca obţinerea unui job să pară o misiune imposibilă. În realitate, deşi pentru un post se primesc sute sau chiar mii de CV-uri, puţini sunt cei care sunt chemaţi la interviu, iar şi mai puţini sunt cei care îl trec. Ce trebuie să facă un candidat pentru a avea succes la interviul de angajare?  Iată câteva sfaturile date de consultanţii în carieră.

Interviu de angajare reprezinta în sine concursul pentru accesul la o anumită poziţie. Prin urmare, este bine ca un candidat să se pregătească temeinic înainte, din mai multe puncte de vedere şi să îşi răspundă mai întâi sieşi la câteva întrebări esenţiale cum ar fi cele referitoare la cunoştinţele şi expertiza profesională pe care le
deţine.

Consultantul în carieră Flori-Ana Andronache spune că mai întâi, candidatul trebuie să se întrebe „ce ştiu şi ce ar trebui să ştiu, respectiv care sunt cunoştinţele necesare pentru a avea randament pe acest post?”.

Răspunzând la această întrebare, îşi ajută angajatorul să stabileasca mai uşor compatibilitatea persoanei cu cerinţele specifice postului.

Citeste articolul integral pe IncomeMagazine

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close