Antena 3 CNN Economic Biz News Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile, după scăderea cererii de pe plan extern

Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile, după scăderea cererii de pe plan extern

Daewoo întrerupe producţia timp de 45 de zile, după scăderea cererii de pe plan extern
13 Noi 2008   •   12:41

Compania sud-coreeană GM Daewoo, parte a grupului General Motors, va întrerupe producţia timp de 45 de zile, după o scădere puternică a livrărilor pe plan internaţional, relatează presa locală, citată de Reuters. Vicepreşedintele GM Daewoo, Josef Edlinger, a declarat că cele trei fabrici de automobile ale companiei vor suspenda intermitent activitatea până în martie, în funcţie de evoluţia cererii pe plan extern.
Potrivit presei sud-coreene, constructorul auto va amâna lansarea pe piaţă a două noi modele de maşini până în 2010.
Daewoo a anunţa, marţi, că şi-ar putea închide, temporar, uzinele, ca urmare a scăderii vânzărilor şi încetinirii progresului economic mondial. "Am studiat posibilităţile suspendării producţiei. O decizie în acest sens va fi luată la sfârşitul lunii noiembrie", a declarat purtătorul de cuvânt GM Daewoo, citat de AFP.
Marile companii din industria auto au fost grav afectate de criza financiară, raportând scăderi accentuate ale vânzărilor, din cauza accesului mai dificil al consumatorilor la împrumuturi. Finanţarea activităţii a devenit din ce în ce mai dificilă, odată cu înăsprirea conditiilor de acordare a creditelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors criza economica
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close