Antena 3 CNN Economic Biz News Dealerii auto aşteaptă finalul Programului Rabla, când românii se vor înghesui să cumpere maşini noi

Dealerii auto aşteaptă finalul Programului Rabla, când românii se vor înghesui să cumpere maşini noi

Dealerii auto aşteaptă finalul Programului Rabla, când românii se vor înghesui să cumpere maşini noi
27 Aug 2010   •   23:20

Dealerii auto aşteaptă cu sufletul la gură sfârşitul lui noiembrie, adică finalul programului Rabla. Atunci când, spun ei, românii se vor înghesui să îşi caseze vechile maşini şi să cumpere altele noi. În aşteptarea clienţilor, dealerii au pregătit şi o nouă rundă de reduceri.

Toate showroom-urile auto sunt pustii acum. Cu gândul la luni mai bune, dealerii au venit cu oferte noi.

?O reducere începând de la 100 de euro până la 600 de euro, în funcţie de model?, a declarat Aurel Porumbescu, directorul unui showroom.

?0% sunt discounturi în acest moment la toate modelele. Oferim în această perioadă pentru toţi cei care vor să achiziţioneze o maşină nouă prin rabla un tichet cadou?, a declarat Elena Şuhan, consilierul de vânzări al unei mărci auto.

Rabla este şi miza celorlalţi dealeri. Cum peste 50% din totalul vânzărilor de maşini noi din primele şapte luni ale anului s-au dat prin acest program, o dată cu finalizarea lui, dealerii se aşteaptă la o avalanşă de clienţi.

?Spre sfârsit toată lumea trebuie să vândă tichetele şi aşteptăm cu nerăbdarea avalanşa de vânzări?, susţine Elena Şuhan.


Până în momentul de faţă prin programul Rabla au fost casate peste 161.000 de maşini vechi, iar 35.000 de persoane si-au luat automobile noi. Cum majoritatea cumpărătorilor au folosit maximul de tichete permis - trei - rezultă că aproximativ 105.000 de vauchere şi-au îndeplinit menirea. Restul îşi aşteaptă cumpărătorii.

?În arad s-au vândut undeva la 4000 de vouchere. Cererea a fost mai mare decât oferta?, a spus Marcel Măinescu, directorul unui remat.

Cu repetatele suplimentări ale programului Rabla, a venit şi inflaţia. Ca orice titlu şi vauchere îşi pierd din valoare când există prea multe. Dacă în urmă cu doar câteva luni, când programul era abia la început un vaucher se vindea la 20 de milioane de lei, acum se găsesc şi la 900 de lei. Numai cumpărători să existe!

Observator

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close