Antena 3 CNN Economic Biz News Declinul industriei auto, pe agenda Parlamentului European

Declinul industriei auto, pe agenda Parlamentului European

Declinul industriei auto, pe agenda Parlamentului European
19 Noi 2008   •   14:11

Nu numai România ia măsuri pentru susţinerea industriei auto. Franţa a propus miercuri adoptarea unui plan de urgenţă la nivelul Uniunii Europene, după ce mai multe ţări membre au luat măsuri, la nivel naţional.
Declinul industriei auto a ajuns subiect de discuţie în Parlamentul European. Franţa, care deţine preşedinţia Uniunii, a solicitat măsuri "punctuale" pentru a ajuta productorii europeni să depăşească actuala criză. Parisul insistă ca măsurile să nu ia forma unor subvenţii, ci să contribuie la modernizarea capacităţilor de producţie şi, implicit, la ecologizarea parcului auto european.
Concret, banii vor veni doar pentru producţia de maşini cu grad redus de poluare. Discuţiile purtate în legislativul de la Strasbourg se vor concretiza într-un plan ce va fi prezentat săptămâna viitoare de Comisia Europeană. Finanţarea va fi asigurată chiar de luna viitoare printr-o linie de credit deschisă la Banca Europeană de Investiţii. Înmatriculările de autovehicule noi în Europa au scăzut în 2008 cu peste 5%, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani. Declinul a determinat marii constructori europeni să-şi reducă planurile de producţie pe 2009 cu peste 10 procente.
Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close