Antena 3 CNN Economic Biz News Diminuarea CAS de 10% începe în 2009 cu o reducere de 2%

Diminuarea CAS de 10% începe în 2009 cu o reducere de 2%

Diminuarea CAS de 10% începe în 2009 cu o reducere de 2%
17 Noi 2008   •   14:34

Diminuarea contribuţiei la asigurările sociale propusă în planul economic guvernamental, de zece puncte procentuale, va începe cu o reducere de maximum două puncte aplicată pe parcursul anului viitor, nu de la 1 ianuarie 2009, principala variantă analizată de Executiv.
"Propunerea aflată în analiză este ca CAS-ul să fie redus anul viitor cu maximum 2 puncte procentuale, dar pe parcursul anului şi în niciun caz de la 1 ianuarie. Reducerea va continua defalcat, de-a lungul a patru ani", au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.
Contribuţiile socialeale angajatului şi angajatorului au însumat, în 2007, 45,5% din salariul brut, după ce autorităţile au redus nivelul, la începutul anului trecut, cu 2% din cota plătită de companii.
În 2008, a fost programată reducerea cotelor de contribuţii sociale cu 6%, la 39,5% din salariul brut, din care 4,5 puncte pentru angajatori în ianuarie şi decembrie, şi 1,5 puncte pentru angajaţi în luna iulie 2008.
Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, luni, la Guvern cu miniştrii implicaţi pentru a analiza programul pregătit de Executiv pentru a sprijini economia. Totodată, premierul a cerut miniştrilor responsabili să elaboreze proiectele de acte normative prin care să fie aprobate măsurile conţinute în planul guvernamental privind sprijinirea economiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close