Antena 3 CNN Economic Biz News Directorii demişi de Berceanu revin pe aceleaşi posturi în Ministerul Transporturilor

Directorii demişi de Berceanu revin pe aceleaşi posturi în Ministerul Transporturilor

Directorii demişi de Berceanu revin pe aceleaşi posturi în Ministerul Transporturilor
09 Ian 2009   •   13:27

În bunul exemplu al politicii româneşti, măsurile luate inconştient şi în necunoştinţă de cauză de către politicieni se plătesc. Printre primele măsuri ale noilor miniştri instalaţi în funcţii s-au numărat concedierile unor subordonaţi. Motivaţiile au constat în incompetenţa acestora sau nevoia de a face economii la buget într-o perioadă de austeritate, ceea ce de multe ori ascude dorinţa de a aduce apropriaţii în funcţii cheie.
Doar că nefiind motivate legale şi insuficient pregătite juridic, aceste concedieri au fost mai mult un exerciţiu de PR de moment.
Blindaţi cu Codul Muncii şi contractele colective de muncă, doar cine nu vrea nu se întoarce la post sau nu primeşte despăgubiri pentru ceea ce justiţia consideră a fi un abuz.
Astfel, ajuns la conducerea Transporturilor, Radu Berceanu a concediat în prima zi 24 de directori pentru a economisi 105.000 de euro. Acum însă aceştia se pot întoarce din nou la servici pe salarii mai mari, sau primind chiar despăgubiri.
Oricum, motivaţia iniţială a concedierii pentru economisire pare doar o lovotură de imagine de vreme ce din această lună intră în vigoare ordonanţa ce limitează salariile directorilor la 4800 de lei.
Patru directori rămân însă în funcţie pe motive de securitate. Ministrul de la Transporturi a hotărât să suspende ordinele de revocare din funcţie pentru cei patru ?pe motive de securitate şi de relaţia cu pasagerii în perioada Sărbătorilor?. ?S-ar putea spune că i-am pus tot pe ei interimari. Ei mi-au zis că, la o adică, lucrează şi pentru un salariu de secretar de stat. Dacă eu stau ministru pe salariul ăsta, pot şi ei să lucreze pe un salariu de secretar de stat?, a declarat Berceanu, citat de Evenimentul Zilei.
Printre cei care au rămas deocamdată în funcţie se află Alexandru Noapteş, director general al CFR Călatori, Gabriel Ţară, director la Aeroportul Internaţional ?Henri Coandă? - Otopeni, Ştefan Mladin, director la Băneasa, şi Ştefan Vasilache, director general la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
Dintre directorii care au primit ordinul de revocare din funcţie, unii vor reveni pe funcţiile deţinute anterior, de directori adjuncţi, funcţii mai bine remunerate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close