Antena 3 CNN Economic Biz News Directorul FMI: Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială

Directorul FMI: Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială

Directorul FMI: Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    09 Noi 2011   •   10:10

Directoarea generală a FMI Christine Lagarde a declarat, miercuri, la Beijing, că există ”riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială” dacă puterile economice ale planetei nu își vor coordona eforturile pentru a rezolva criza datoriei din Europa și pentru a reacționa la amenințările recesiunii, informează AFP.

''Dacă nu acţionăm împreună, economia mondială riscă o spirală de incertitudine şi instabilitate financiară'', a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internațional, referindu-se la criza datoriei şi la ameninţările recesiunii. Conform acesteia, economia mondială a intrat într-o perioadă periculoasă și incertă.

Summitul Uniunii Europene de la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul căruia a fost realizat ultimul plan de salvare a zonei Euro şi a Greciei şi Europa i-a cerut ajutor Chinei pentru rezolvarea crizei datoriei publice, este un pas în direcția cea bună, a comentat Lagarde, referindu-se la cooperarea mondială.

Aflată la Beijing pentru prima sa vizită în China în calitate de director al FMI, Lagarde a afirmat că nici Asia nu este ferită de efecetele crizei. Nivelul slab al yuanului este considerat ca fiind la originea excedentelor comerciale enorme acumulate de către China, directorul FMI îndemnând Beijingul să se doteze cu o monedă mai puternică.

×
Subiecte în articol: Christine Lagarde China Beijing
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close