Antena 3 CNN Economic Biz News Discuţii despre caritate, purtate între 11 dintre cei mai bogaţi oameni din lume

Discuţii despre caritate, purtate între 11 dintre cei mai bogaţi oameni din lume

Discuţii despre caritate, purtate între 11 dintre cei mai bogaţi oameni din lume
Sursa foto: gates oprah
22 Mai 2009   •   08:51

11 din cei mai bogaţi oameni din lume, printre care Warren Buffett şi Bill Gates, s-au întâlnit în secret în urmă cu două săptămâni pentru a discuta viitorul operelor de caritate în timpul actualei crize economice.
Printre invitaţi s-au mai numărat Oprah Winfrey, Michael Bloomberg, primarul New York-ului, mogulul media Ted Turner, dar şi George Soros, omul care a "spart Banca Angliei" în 1992.
Deşi detaliile despre întâlnire au apărut abia acum, se crede că grupul s-a reunit pentru a discuta cum să sprijine mai mult operele de caritate, în pofida recentelor reduceri ale averii.
De altfel, în pofida condiţiilor de piaţă, cei 11 participanţi au o avere comună de 120 miliarde dolari, conform Forbes 2009.
Reuniunea a avut loc pe 5 mai, la reşedinţa privată a preşedintelui Rockefeller University.
Participanţii la întâlnire şi locurile lor în clasamentul celor mai bogaţi oameni: Bill Gates (1), Warren E. Buffett (2), Michael R. Bloomberg (17), George Soros (29), Eli Broad (93), Oprah Winfrey (234), David Rockefeller Sr. (305), Ted Turner (376), Peter G. Peterson (430), Julian H. Robertson Jr. (559) and John Morgridge (647).

?A fost un grup de prieteni şi colegi care au un angajament comun în filantropie şi au discutat la o masă rotundă?, declara fosta şefă de la Gates Foundation, Patty Stonesifer, care a participat la întâlnire.
Aceasta a specificat că nu a fost un secret, ci o întâlnire obişnuită între prieteni, deşi presa americană notează că o asemenea reuniune nu are precedent.
Membrii întâlnirii au donat peste 72 miliarde de dolari din 1996 şi până acum, s-a mai calculat,.
Aceasta a specificat că nu a existat o temă de discuţii ci s-a abordat toate chestiunile: "de la sistemul de educaţie american la răspunsul de urgenţă al ONU la uraganul Katrina şi alte subiecte internaţionale."
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close