Antena 3 CNN Economic Biz News Dobânzile la credite, diminuate cu până la 5%, în cazul împrumuturilor în lei

Dobânzile la credite, diminuate cu până la 5%, în cazul împrumuturilor în lei

Dobânzile la credite, diminuate cu până la 5%, în cazul împrumuturilor în lei
Sursa foto: banca
09 Iul 2009   •   19:51

Băncile au făcut, în sfârşit, pasul spre creditare şi au redus serios dobânzile la credite. Scăderile merg până la cinci procente în cazul împrumuturilor în lei. O măsură aşteptată de ceva vreme, mai ales că bancherii au tăiat dobânzile la depozite încă de acum două luni.
Prin băncile din România, de ceva vreme, bate vântul. Oamenii mai vin doar ca să plătească rate la credite deja făcute. Prea puţini se mai încumetă să-şi pună semnătura pe contracte cu dobânzi care sar de 20 la sută pe an.
Ca să-şi recâştige clinţii cele mai mari bănci din sistem au tăiat şi cinci procente din dobânda creditelor în lei de nevoie personale şi ipotecare.
Cine ia un credit de acum încolo va simţi diferenţa în fiecare lună, la plata ratelor. La euro, mai puţin, căci scăderea e, în general, undeva la jumătate de procent. La împrumuturile în lei, diferenţa e serioasă şi poate ajunge de câteva sute la mai bine de o mie de lei.
De exemplu, în cazul unui credit de 250.000 de lei, veţi lăsa la bancă cu o mie de lei mai puţin. Responsabilă pentru veştile bune pare să fie Banca Naţională care a tot scăzut dobânzile.
Astfel de scăderi ale dobânzii vor mai urma, cu siguranţă. Nivelul de acum, chiar dacă a scăzut considerabil, rămâne unul destul de ridicat.
Observator

×
Subiecte în articol: banca
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close