Antena 3 CNN Economic Biz News E prea devreme să vorbim despre ieşirea din criză, susţin economiştii americani

E prea devreme să vorbim despre ieşirea din criză, susţin economiştii americani

E prea devreme să vorbim despre ieşirea din criză, susţin economiştii americani
14 Sep 2009   •   19:14

Economiştii americani ne atrag atenţia că este prea devreme să vorbim despre ieşirea din criză. Avertismentul de peste ocean contrazice optimismul afişat în ultimele zile atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles.

România şi Uniunea Europeană proclamă sfârşitul crizei, însă americanii ne avertizează să nu spunem ?hop?, până nu sărim pârleazul. Guvernul de la Bucureşti şi Banca Naţională au anunţat deja că economia a început să-şi revină, iar economia va creşte atât în ultimele luni din acest an, cât şi în cursul anului viitor. La rândul său, Comisia Europeană a anunţat că îşi păstrează previziunile din primăvară, anticipând o ieşire din criză până la finele acestui trimestru.

Concret, experţii comisiei spun că economia Uniunii Europene va ieşi din recesiune chiar din această lună, iar în 2010 va merge cu siguranţă pe plus. Optimismul european nu are adepţi peste Ocean. Analiştii americani avertizează că economia României se confruntă cu riscuri majore, pentru că datoriile se înmulţesc, iar şomajul continuă să crească. Mai mult, lipsa banilor riscă să afecteze sistemul bancar şi ar putea obliga Executivul să crească fiscalitatea. Concluzia americanilor: Este prea devreme să vorbim despre ieşirea din criză.



Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close