Antena 3 CNN Economic Biz News Efectele crizei: Britanicii apelează la centre religioase pentru consiliere financiară

Efectele crizei: Britanicii apelează la centre religioase pentru consiliere financiară

Efectele crizei: Britanicii apelează la centre religioase pentru consiliere financiară
Sursa foto: portofel gol
13 Apr 2009   •   13:11

Criza economică i-a adus pe britanici în pragul disperării. Neştiind unde să ceară ajutor, aceştia apelează din ce în ce mai des pentru consiliere financiară şi juridică la diverse centre religioase, anunţă Financial Times.

Reprezentanţii unuia dintre cele mai mari centre culturale islamice din Marea Britanie, Regent`s Park Mosque, susţin că cererea pentru consultanţă juridică gratuită s-a triplat de la începerea crizei economice.

Cererea în creştere pentru consiliere financiară şi juridică a determinat mai multe centre religioase să lanseze noi tipuri de servicii.

Atât Biserica Angliei, cât şi sinagogile încearcă să-i ajute pe oameni să facă faţă vremurilor dificile şi au lansat noi proiecte.

Unul dintre programe presupune acordarea de sfaturi gratuite membrilor comunităţii evreieşti de către o reţea de experţi în credite. Această echipă este formată din avocaţi şi specialişti în resurse umane.

Nici creştini nu au fost uitaţi. Mai multţi consilieri financiari s-au întâlnitreprezentanţi ai Bisericii Anglicane pentru a pune bazele unui sistem de ajutorare a cetăţenilor care nu-şi pot plăti datoriile.


Pe lângă sfaturi, organizaţiile creştine de caritate oferă enoriaşilor şi sprijin practic precum negocieri cu creditorii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close