Antena 3 CNN Economic Biz News Efectele crizei: New York Times îşi vinde sediul din New York

Efectele crizei: New York Times îşi vinde sediul din New York

Efectele crizei: New York Times îşi vinde sediul din New York
Sursa foto: New York Times
10 Mar 2009   •   10:39

New York Times se confruntă cu serioase probleme financiare, motiv pentru care sediul publicaţiei din Manhattan va fi vândut fondului de investiţii W.P. Carey&Co. Publicaţia va închiria apoi sediul vândut, cu posibilitatea de a-l răscumpăra după 10 ani.

Potrivit AFP, fondul de investiţii W.P. Carey&Co va deveni proprietarul a 21 din cele 25 de etaje care aparţin New York Times. În acest fel, grupul de presă va putea recupera 225 de milioane de dolari, iar după zece ani, va putea să-şi răscumpere sediul pentru 250 de milioane de dolari.

Reprezentanţii News York Times au luat această măsură, după ce compania a acumulat din ce în ce mai multe datorii.
În luna ianuarie, grupul de presă a contractat un împrumut în valoare de 250 de milioane de dolari de la omul de afaceri mexican Carlos Slim.

Datoria companiei-mamă a cotidianului new-yorkez, care mai deţine alte publicaţii din nord-estul Statelor Unite, se ridică la peste un miliard de dolari. Potrivit reprezentanţilor grupului de presă, datoria s-a redus datorită intervenţiei lui Slim.

Nici profitul New York Times nu se mai ridică la nivelul aşteptărilor. Acesta scăzut cu 48% în trimestrul patru, în timp ce pierderile anuale au atins 57,84 milioane de dolari.

Sediul social al News York Times este situat într-o clădire cu 52 de etaje, proiectată de arhitectul Renzo Piano.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Times criza economica
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close