Antena 3 CNN Economic Biz News Energia electrică s-ar putea scumpi cu 2-3,5 euro pe MWh

Energia electrică s-ar putea scumpi cu 2-3,5 euro pe MWh

Energia electrică s-ar putea scumpi cu 2-3,5 euro pe MWh
Sursa foto: electricitatea
22 Oct 2009   •   13:00

Preţul plătit de consumatorii finali la electricitate ar putea creşte cu 2-3,5 euro pe MWh, dacă furnizorii de energie vor îndeplini cotele anuale obligatorii de certificate verzi, situaţie improbabilă pentru anul viitor, a declarat, joi, Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, scrie Mediafax.

"Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ajustează anual cotele obligatorii în minus pentru că nu pot fi atinse. De exemplu, pentru anul viitor, cotele obligatorii sunt de 8,3% din consumul de energie, dar sunt şanse minime să fie atinse. Abia cînd aceste cote vor fi atinse preţul energiei va creşte, acesta fiind reversul medaliei în sprijinirea producţiei de energie din surse regenerabile", a spus Săndulescu într-o conferinţă pe tema energiei regenerabile în România.

Conform reglementărilor în vigoare, furnizorii de energie sunt obligaţi ca anual să achiziţioneze o anumită cantitate de certificate verzi, aferente electricităţii produse din surse regenerabile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close