Antena 3 CNN Economic Biz News Ernst & Young: China, prima economie a lumii în 10 ani, după criza creditelor

Ernst & Young: China, prima economie a lumii în 10 ani, după criza creditelor

Ernst & Young: China, prima economie a lumii în 10 ani, după criza creditelor
22 Dec 2008   •   17:55

China va deveni cea mai mare economie a lumii în următorii zece ani, cu 11 ani mai repede decât se estima anterior, după criza creditelor, spune grupul de prognoză ITEM Club, divizie a companiei de consultanţă Ernst & Young, citat de cotidianul britanic The Times.
Economia Chinei va deveni cea mai mare din lume, neluând în calcul fluctuaţiile de curs valutar, până în 2019, spun cei de la ITEM Club. Ultimele calcule indicau că PIB-ul Chinei va fi cel mai mare de la nivel mondial în 2025-2030. Procesul a fost accelerat de încetinirea economică semnificativă din ţările dezvoltate, au încheiat analiştii ITEM Club. Totodată, între 2009 şi 2020, creşterea economică din Brazilia, India, Rusia şi China va reprezenta 40% din avansul PIB-ului mondial.
Potrivit prognozelor făcute de mai multe instituţii, între care şi Fondului Monetar Internaţional, China ar putea înregistra o creştere economică de numai 5% în 2009, în scădere de la 8% în 2008 şi 11,9% anul trecut.
În acelaşi timp, multe dintre ţările dezvoltate au intrat în recesiune, chiar şi SUA, cea mai mare economie a lumii în prezent, situaţie care facilitează accelerarea reducerii diferenţei între PIB-ul american şi cel al Chinei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close