Antena 3 CNN Economic Biz News Este oficial. Economia românească a intrat în criză din octombrie

Este oficial. Economia românească a intrat în criză din octombrie

Este oficial. Economia românească a intrat în criză din octombrie
08 Dec 2008   •   23:18

Statistica oficială confirmă cele mai negre aşteptări. Octombrie a fost prima lună în care economia a derapat. Producţia industrială a scăzut iar românii şi-au redus cheltuielile cu un impresionant 19% faţă de luna anterioară. Specialiştii sunt îngrijoraţi căci aceste evenimente au avut loc înaintea valului de fabrici închise în noiembrie.
Cel mai grav afectate au fost exact ramurile importante, care produc maşini, utilaje pentru construcţii şi bunuri de folosinţă îndelungată. Scăderile sunt raportate la aceeaşi lună a anului trecut. Deci nu este vorba de vreo întâmplare. Pur şi simplu criza s-a instalat în România.
Textilele au scăzut cu 4,5% în octombrie iar aceste sectoare generează mulţi şomeri. Patronii nici nu mai au de unde să concedieze. Acolo se pune doar problema închiderii temporare. Sau definitive.
Potrivit anaşiştilor, avem cea mai mică producţie industrială de textile, cu cel mai mic număr de angajaţi. Mai mult, zona euro care este principalul nostru partener pentru exporturi a intrat în recesiune şi deci nici exporturile nu mai au cerere.
În octombrie românii au înţeles că ceva rău se întâmplă. Oamenii şi-au redus brusc cheltuielile cu 19%. Scăderea a coincis cu momentul de la care românii nu au mai putut lua credite.
Chiar şi cifra de afaceri în domeniul serviciilor a scăzut cu 14%, deşi acestea sunt ultimele la care populaţia renunţă.
Observator

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close