Fed a luat decizia istorică de a stabili o ţintă de inflaţie, de 2%

de A.M.P    |    25 Ian 2012   •   23:17
Fed a luat decizia istorică de a stabili o ţintă de inflaţie, de 2% Foto: financialcontrols.blogspot.com

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a luat, miercuri, decizia istorică de a stabili o ţintă de inflaţie, de 2%, o victorie a preşedintelui Ben Bernanke care aduce politica Băncii Centrale Americane mai aproape de cea a celorlalte mari instituţii de profil din lume, informează Reuters
   
Banca Centrală americană a arătat, în prima sa declaraţie privind obiectivele şi strategia sa pe termen lung, că nu este indicat să stabilească o ţintă fixă pentru rata şomajului, întrucât piaţa muncii nu este influenţată în mare măsură de factori monetari.

Ţinta de inflaţie de 2% corespunde, pe termen lung, cu mandatul Băncii Centrale, se arată într-un comunicat al Fed, care adaugă că obiectivul va contribui la menţinerea "ferm ancorate" a aşteptărilor legate de inflaţie.
   
"Comunicarea publică clară a acestui obiectiv referitor la inflaţie ajută la menţinerea ferm ancorate a aşteptărilor privind in flaţia, contribuind astfel la stabilitatea preţurilor şi la dobânzi moderate pe termen lung, îmbunătăţind capacitatea Fed de a promova dezvoltarea pieţei muncii în faţa unor probleme economice majore", explică Fed.
   
Anunţul Fed face parte din campania lui Bernanke de a îmbunătăţi comunicarea, iniţiativa având rolul ca instituţia să poată controla mai eficient creşterea economică şi inflaţia.
   
Fed a anunţat tot miercuri că va menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero până cel puţin la sfârşitul anului 2014, în condiţiile unei redresări fragile a economiei americane.  .

SUA
x close