Antena 3 CNN Economic Biz News Fitch a coborât ratingul României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte

Fitch a coborât ratingul României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte

Fitch a coborât ratingul României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte
10 Noi 2008   •   09:26

Agenţia de evaluare Fitch a coborât, luni, ratingul României pentru credite pe termen lung în valută cu două trepte, la BB+, România ieşind, astfel, din categoria statelor cu calificativ "investment grade". Motivele sunt creşterea riscului pentru Europa de Est, mai putine investiţii străine şi mai puţini bani trimişi de românii care lucrează în străinătate. Deficitul de cont curent este deja mai mare în Kazakhstan, Bulgaria, Ungaria şi România.
Potrivit Fitch, România nu mai prezintă interes pentru investitori. Ţara noastră a sărăcit şi ca urmare a reducerii intrărilor sub forma veniturilor trimise de românii care muncesc peste hotare.
Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat, joi, calificativele primăriei Bucureştiului pentru datorii pe termen lung în valută şi monedă naţională la "BBB-", iar cele pe termen scurt în valută la "F3", toate cu perspectivă "stabil". Perspectiva ratingului municipiului Bucureşti a fost revizuită de Standard & Poor's (S&P), în octombrie, de la "Stabilă", la "Negativă". Anunţul agenţiei de evaluare financiară vine ca urmare a modificării calificativului de ţară şi a confirmat creditele pe termen lung la "BB+".
Ratingul reflectă gradul ridicat de îndatorare a oraşului, nevoia de a creşte performanţa administrării datoriilor şi a lichidităţilor, flexibilitatea financiară scăzută şi dificultăţile în implementarea proiectelor cheie de infrastructură, se spune în comunicat. Poziţia de capitală a României, creşterea puternică a veniturilor şi o balanţă solidă şi constantă a veniturilor şi cheltuielilor operaţionale reprezintă avantajele Bucureştiului potrivit specialiştilor agenţiei de evaluare financiară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fitch
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close