Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a acceptat un deficit bugetar de 8.5% pentru Letonia

FMI a acceptat un deficit bugetar de 8.5% pentru Letonia

FMI a acceptat un deficit bugetar de 8.5% pentru Letonia
Sursa foto: letonia
06 Ian 2010   •   16:47

Guvernul Letoniei a ajuns la un acord preliminar cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind un deficit bugetar de 8,5% în 2010, peste obiectivul stabilit iniţial, de 7,5%, a declarat, miercuri, premierul Valdis Dombrovskis, citat de Reuters.

Autorităţile letone au demarat discuţiile cu creditorii internaţionali privind modificarea ţintei stabilite pentru deficitul bugetar după ce curtea constituţională a respins planul guvernului de reducere a pensiilor, care ar fi indus costuri suplimentare de 100 de milioane de lat (204 milioane dolari).

"Avem un acord care trebuie să fie aprobat şi de consiliul de conducere al Fondului", a declarat Dombrovskis.

Letonia a încheiat, la sfârşitul anului 2008, un acord pentru a obţine un împrumut de 7,5 miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene, Suediei şi altor state.

Potrivit acordului iniţial, statul leton trebuia să menţină deficitul bugetar la maxim 10% din PIB în 2009 şi să îl reducă la 8,5% din PIB în 2010.

Ulterior, FMI solicitase Letoniei ca deficitul bugetar să fie redus în 2010 la 7,5%, astfel încât este necesar acceptul Fondului pentru un nivel mai ridicat al indicatorului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI letonia
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close