Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: Legea pensiilor să fie votată rapid. Guvernul: Nu se poate, parlamentarii sunt în vacanţă

FMI: Legea pensiilor să fie votată rapid. Guvernul: Nu se poate, parlamentarii sunt în vacanţă

FMI: Legea pensiilor să fie votată rapid. Guvernul: Nu se poate, parlamentarii sunt în vacanţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2010   •   13:43

FMI a cerut ca Legea pensiilor să fie votată rapid. Până pe 15 septembrie mai exact. Cererea ar fi fost făcută la întâlnirea de marţi dimineaţă cu premierul Emil Boc, ultima înainte ca delegaţia FMI să părăsească România. Membrii executivul au insistat ca acest termen să fie amânat măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii sunt în vacanţă.

"FMI a cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată rapid de Parlament, cel târziu până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat şi împins măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii sunt în vacanţă şi revin la lucru abia la începutul acelei luni, astfel că nu există timp suficient de încadrare în termenul solicitat", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Proiectul Legii unitare a pensiilor a trecut şi de Senat şi este în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Misiunea de evaluare a FMI a ajuns în România pe 26 iulie. Până pe 4 august, reprezentanţii Fondului vor evalua situaţia economică actuală a ţării şi vor decide apoi dacă mai acordă o nouă tranşă din împrumut.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: guvern FMI
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close