Antena 3 CNN Economic Biz News Fondurile de salarii din Compania Naţională a Huilei, de 15 ori mai mari decât fondurile de investiţii

Fondurile de salarii din Compania Naţională a Huilei, de 15 ori mai mari decât fondurile de investiţii

Fondurile de salarii din Compania Naţională a Huilei, de 15 ori mai mari decât fondurile de investiţii
16 Noi 2008   •   19:14

În timp ce minerii se plâng de condiţiile în care muncesc pentru a pune ceva pe masă, şefii lor nu o duc deloc rău. Bugetul de salarii a crescut cu peste 20% anul acesta faţă de 2007. Aşa s-a ajuns ca, în Compania Naţională a Huilei, fondurile de salarii să fie de aproape 15 ori mai mari faţă de investiţiile planificate.
O analiză asupra programelor de salarizare ale principalelor companii din sectorul minier arată creşteri mult peste nivelul inflaţiei anuale. Aşa s-a ajuns ca în Compania Naţională a Huilei bugetul de salarii pentru 2008 să fie de aproape 380 de milioane de lei şi cel de investiţii de doar 27 de milioane de lei.
Nici anul trecut nu le-a mers rău, cel puţin celor din conducerea companiei. Directorul general al CNH, Lucian Surulescu a avut anul trecut un venit de 950 de milioane de lei vechi. Adică aproape 80 de milioane de lei lunar. Adjunctul său, Constantin Jujan a câştigat, în aceeaşi perioadă, aproape 570 de milioane de lei. Mai puţin decât colegul său, Petru Drăgoescu, directorul de securitate şi sănătate în muncă, care şi-a băgat în buzunar, numai din salariu, aproape 600 de milioane de lei vechi.
La această sumă se adaugă încă 100 de milioane, câştigaţi ca membru al unor Consilii de administraţie sau AGA. Directorul minei din Petrila, Aurelian Necula, a încasat în fiecare lună, aproape 42 de milioane de lei vechi. Un salariu substanţial mai mare faţă de veniturl mediu al unui miner.
Antena 3

×
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close