Antena 3 CNN Economic Biz News Forbes: Gates, cel mai bogat. Patriciu, singurul miliardar român din top

Forbes: Gates, cel mai bogat. Patriciu, singurul miliardar român din top

Forbes: Gates, cel mai bogat. Patriciu, singurul miliardar român din top
Sursa foto: bill gates
12 Mar 2009   •   10:24

Recesiunea globală adânceşte distanţa dintre săraci şi bogaţi, dar unele veşti vin să bucure masele. Cei mai bogaţi oameni nu mai sunt aşa de bogaţi. Deşi nu şi-au pierdut casele, bijuteriile, yachturile sau maşinile, au pierdut bani din cont. Peste 300 au rămas fără titlul de miliardar.
Revista Forbes a publicat lista sa de miliardari- aceasta a ajuns de la 1.125 la 793. În frunte este fondatorul Microsoft Corp - Bill Gates, ce îl devansează pe investitorul Warren Buffett, într-o perioadă în care criza a luat două trilioane de dolari din averile miliardarilor.


Gates şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat om, cu 40 de miliarde de dolari, dar şi el a pierdut 18 miliarde de dolari într-un an, după ce în 2008, era pe locul trei cu 58 de miliarde.

Buffett, campionul de anul trecut, a picat pe doi cu 37 de milarde dolari, de la 62 miliarde. Afaceristul mexican Carlos Slim este pe trei cu 35 de milliarde dolari, de la 60 de miliarde anul trecut.

Singurul miliardar român din topul Forbes a rămas omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol. Patriciu se situează pe poziţia 397 din 739, cu o avere de 1,8 miliarde de dolari, în scădere cu 700 de milioane. Celălalt miliardar, Ion Ţiriac, a ieşit din clasament.

Calculul revistei arată că în medie, un miliardar a pierdut o treime din avere în acest ultim an. Averea netă a tuturoror miliardarilor a scăzut dela 4,4 la 2,4 trilioane dolari.
Omul de afaceri indian Anil Ambani a fost marele perdant, cu minus 32 de miliarde de dolari, şi de pe locul şase pe locul 34, cu 10,1 miliarde.
Miliardarii ruşi şi asiatici sunt şi ei pe cale de dispariţie, după ce au pierdut zeci de miliarde. Magnatul rus al aluminiului Oleg Deripaska a ajuns de la 28 la 3,5 miliarde dolari, iar Roman Abramovici de la 23,5 la 8,5 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close