Antena 3 CNN Economic Biz News Forumul Economic Mondial: România are drumuri mai proaste ca Zambia sau Burundi

Forumul Economic Mondial: România are drumuri mai proaste ca Zambia sau Burundi

Forumul Economic Mondial: România are drumuri mai proaste ca Zambia sau Burundi
12 Noi 2008   •   11:45

România ocupă locul 123 într-un clasament întocmit de Forumul Economic Mondial în ceea ce priveşte calitatea drumurilor, cu mult sub Ungaria sau Bulgaria. Mai grav este că ţara noastră e depăşită la acest capitol de state ca Tanzania, Zambia, Albania, Cambogia sau Burundi. Nici nu este de mirare, pentru că marile lucrări de infrastructură avansează foarte lent.
Autorităţile de la Bucureşti spun că Autostrada Soarelui va fi gata abia în 2011, după finalizarea tronsoanelor Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa. Lucrările bat pasul pe loc şi la Autostrada Bucureşti-Braşov, întrucât nu există un acord de mediu pentru tăierea unor păduri, iar soarta despăgubirii proprietarilor de teren este incertă, atrag atenţia jurnaliştii de la ?România Liberă?. Termenul preconizat de autorităţi pentru finalizarea autostrăzii este începutul anului 2012.
În ceea ce priveste Autostrada Transilvania, termenul de predare a fost prelungit până în 2013, iar costurile au crescut între timp. Constructorul american Bechtel a invocat diverse motive: reanalizarea contractului de către statul român, lipsa forţei de muncă sau chiar problemele legate de arheologie. Practic până în acest moment au fost finalizaţi doar 5 kilometri din Autostrada Transilvania, în condiţiile în care autorităţile continuă să susţină că transporturile reprezintă o problemă de interes naţional.

Antena3

×
Subiecte în articol: tanzania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close