Antena 3 CNN Economic Biz News Germania va înregistra o scădere economică de 6 procente

Germania va înregistra o scădere economică de 6 procente

Germania va înregistra o scădere economică de 6 procente
Sursa foto: economia germana
30 Apr 2009   •   11:08

Germania şi-a redus prognoza sa de creştere economică şi a admis că economia se va restrânge cu şase procente în acest an, cea mai mare recesiune din o ţară importantă din Occident.
Ministrul Economiei Karl-Theodor zu Guttenberg declara că scăderea este cauzată de prăbuşirea exporturilor şi insistă că o "revenire globală" va restabili creşterea anul următor.
Dar chiar şi această prognoză ar putea fi prea optimistă. Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă la o scădere de un procent şi în 2010. Liderul de stânga Oskar Lafontaine declara că Berlin pare a spera şi se roagă ca alte ţări să scoată economia germană din noroi, în timp ce se uită cum şomajul va ajunge la 4,6 milioane de persoane anul următor.
Profesorul Tim Congdon de la International Monetary Research declara că depozitele bancare ale companiei în zona euro s-au redus cu cote nemaiîntâlnite din anii 30, ceea ce poate duce la pagube importante în următoarele luni dacă Banca Europeană Centrală nu schimbă rapid vitezele.
?Este o catastrofă. Depozitele bancare ale companiilor cad cu un procent pe lună din decembrie. Este ceea ce s-a îtâmplat în SUA în timpul marii depresiuni şi este motivul pentru care vedem o aşa recesiune groaznică în Europa acum".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica scadere economica
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close