Antena 3 CNN Economic Biz News Gheorghe Pogea: În această perioadă este important controlul cheltuielilor, nu cel al veniturilor

Gheorghe Pogea: În această perioadă este important controlul cheltuielilor, nu cel al veniturilor

Gheorghe Pogea: În această perioadă este important controlul cheltuielilor, nu cel al veniturilor
Sursa foto: gheorghe pogea
05 Mar 2009   •   22:46

?În această perioadă de criză este exagerată informaţia conform căreia umblăm cu orice preţ după venituri?, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea la emisiunea Sinteza Zilei. Afirmaţia a fost făcută pe fondul zvonurilor cu privire la majorarea considerabilă a accizelor pentru a creşte veniturile bugetului.

?Controlul cheltuielilor este important în aceasta perioadă, nu controlul veniturilor?, susţine Gheorghe Pogea. Potrivit ministrului Finanţelor ?anul acesta, accizele cresc doar la ţigări şi la alcool, în privinţa tutunului creşterea fiind cu 7 euro la mia de ţigarete din aprilie, şi a doua etapă, din septembrie va fi vorba de o creştere tot de 7 euro, la mia de ţigarete?. La alcool acciza se va majora dintr-o singură etapă, va ajunge la 45 de euro pe hectolitru.

Gheorghe Pogea susţine că toate prevederile care sunt introduse acum, prin proiectul de cod fiscal, se vor aplica din 2010. ?Singurul lucru care se va majora anul acesta este accizarea alcoolului şi al tutunului?, a explicat ministrul Finanţelor.

Gheorghe Pogea s-a declarat optimist privind durata perioadei de criză în România, afirmând că peste şase-şapte luni va avea loc o stagnare a declinului economic.

?Stagnarea declinului economic va avea loc peste 6-7 luni, datorită investiţiilor pe care le facem în acest moment. România va încheia anul cu creştere pozitivă, de peste 0?, a mai spus ministrul Finanţelor.


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close