Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia nu va da înapoi banii cu care o va împrumuta Germania

Grecia nu va da înapoi banii cu care o va împrumuta Germania

Grecia nu va da înapoi banii cu care o va împrumuta Germania
Sursa foto: grecia
28 Apr 2010   •   13:34

Grecia nu va înapoia vreodată ajutorul financiar pe care Germania vra să-l dea statului elen prin mecanismul de sprijin de la nivel european, spune preşedintele institutului de cercetare economică Ifo, Hans-Werner Sinn, citat de AFP.

"Grecia nu va putea implementa măsurile de austeritate necesare şi, într-un final, va veni să ceară Germaniei ştergerea datoriei", spune Sinn la postul de radio MDR. Acesta a solicitat guvernului să nu se lase intimidat de alte ţări.


Sinn e de părere că Germania nu va putea face presiuni asupra Greciei după acordarea unui ajutor financiar.

"Noi avem cea mai mare contribuţie. Trebuie să asigurăm 27% din ajutorul total, cu toate că băncile germane nu sunt cele mai afectate. Băncile franceze deţin obligaţiuni elene în valoare de 51 de miliarde de euro, băncile germane deţin titluri de 31 de miliarde de euro. Franţa va plăti 5,5 miliarde de euro, în timp ce Germania va da 8,4 miliarde de euro. Marea Britanie nu va plăti nimic", mai spune preşedintele Ifo.

Institutul sfătuieşte guvernul german în probleme de economie.

Autorităţile de la Atena au numeroase datorii şi au solicitat activarea mecanismului de sprijin financiar în valoare de 45 de miliarde de euro stabilit de ţările din zona euro şi de Fondul Monetar Internaţional.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania bani
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close