Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernatorul BNR: Bătălia finală pentru prosperitate se dă la nivelul firmelor

Guvernatorul BNR: Bătălia finală pentru prosperitate se dă la nivelul firmelor

Guvernatorul BNR: Bătălia finală pentru prosperitate se dă la nivelul firmelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Oct 2011   •   13:23

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că întărirea instituţiilor statului şi un cadru economic stabil, reprezintă condiţii esenţiale pentru ca ţara noastră să prospere, relatează Mediafax.

Totodată, acesta a afirmat că deşi performanţa poate fi stimulată de cadrul economic, în final productivitatea este cea care face diferenţa.

"Trebuie sã pãstrãm un cadru economic bun, stabil, sã întãrim instituţiile statului. Acestea sunt condiţii esenţiale pentru a ajunge la prosperitate, dar nu suficiente. Bãtãlia se duce la nivelul întreprinderilor. Acolo trebuie sã aparã cuvântul performanţã [...] În aceastã bãtãlie, pentru a asigura competitivitatea, este nevoie de capital, de investiţii strãine. Oricum ai calcula şi nu trebuie sã fii sofisticat în calcul, România nu are economisiri interne, nici ca volum, nici ca structurã, suficiente pentru a asigura un ritm de dezvoltare rezonabil şi sustenabil. Deficitele vor persista în România şi în perioada urmãtoare, problema este sã le pãstrãm pe unde sunt acum", a precizat Isărescu.




×
Subiecte în articol: batalie firme Mugur Isarescu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close