Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul ia în calcul îngheţarea pensiilor mari sau recalcularea acestora

Guvernul ia în calcul îngheţarea pensiilor mari sau recalcularea acestora

Guvernul ia în calcul îngheţarea pensiilor mari sau recalcularea acestora
Sursa foto: legea pensiilor
14 Iul 2009   •   13:42

Îngheţarea pensiilor mari, obţinute prin legi speciale, sau recalcularea acestora în baza Legii 19 sunt variantele luate în calcul de Executiv la elaborarea noii Legi a pensiilor. Experţii vor fi obligaţi însă să ţină cont atât de factorii sociali, cât şi de prevederile acordului cu FMI.

O nouă lege care reglementează sistemul de pensii este necesară pentru a corecta discrepanţele existente între veniturile pensionarilor de lux şi restul prsoanelor obligate să contribuie la bugetul de stat.

Sindicaliştii susţin că noua lege a pensiilor ar trebui să aibă la bază principiile solidarităţii sociale şi contributivităţii diferenţiate la bugetul de stat. Până în prezent nu au fost stabilite nici vreun plafon, dar nici nivelul de impozitare.

Guvernul pregăteşte îngheţarea pensiilor mari, tocmai pentru că, în unele cazuri, acestea ajung la sume de zece ori mai mari decât pensiile calculate în funcţie de contribuţia plătită. Prin recalculare, aceste pensii speciale ar putea fi reduse la o treime din valoarea actuală.

Antena3

×
Subiecte în articol: legea pensiilor guvern
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close