Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate pentru "a doua casă"

Guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate pentru "a doua casă"

Guvernul nu renunţă la taxa de solidaritate pentru "a doua casă"
29 Iun 2010   •   11:14

Guvernul nu renunţă la impozitarea românilor cu mai multe case. Aceştia vor plăti de la 1 iulie o aşa zisă taxă de solidaritate, care poate ajunge până la 200 % din impozitul aferent locuinţei de domiciliu. Taxa trebuie achitată până la 30 septembrie la bugetul local. Guvernul speră să atragă la buget 31 milioane lei în 2010.

Ordonanţa privind modificarea Codului FIscal a avut un traseu sinuos în ultimele zile. Săptămâna trecută a fost trimisă la Monitorul Oficial, sâmbătă a fost adăugată în text majorarea TVA la 24%, apoi s-a scos taxa de solidaritate pe care ar fi trebuit să o plătească cei care au mai multe locuinţe. Această măsură nu a fost totuşi eliminată definitiv de către guvernanţi, care au decis legiferarea separată a impozitării proprietăţilor suplimentare. Majorarea impozitului va intra astfel în vigoare la 1 iulie.

Unul dintre susţinătorii măsurii este parlamentarul Varujan Pambuccian, susţinător al guvernului şi liderul grupului minorităţilor naţionale.

Printre cei loviţi de măsura anunţată de guvern se numără şi o parte din miniştrii cabinetului Boc. Pe primul loc se află ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care deţine trei case de locuit, două case de vacanţă, două apartamente şi un spaţiu comercial.

Nici ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu stă rău la capitolul proprietăţi imobiliare. Acesta este proprietarul a 5 apartamente. Patru în Bucureşti şi unul în Sinaia. Radu Berceanu, de la Transporturi, deţine 3 apartamente, Elena Udrea are două case şi un apartament, în vreme ce vicepremierul Marko Bela are două apartamente şi o casă. Pentru toate astea, miniştrii vor fi nevoiţi să plătească sute de lei în plus, la impozite.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: taxa de solidaritate impozit
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close