Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul oferă ajutoare financiare pentru "bunăstarea porcilor şi păsărilor"

Guvernul oferă ajutoare financiare pentru "bunăstarea porcilor şi păsărilor"

Guvernul oferă ajutoare financiare pentru "bunăstarea porcilor şi păsărilor"
22 Iul 2010   •   10:00

Guvernul României oferă ajutoare de până la 500 de euro pe an pentru crescătorii de porci şi păsări, pentru a asigura animalelor un standard ridicat de bunăstare, a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

"Cele 3 forme finanţate din bugetul de stat sunt de asemenea o nouă formă de subvenţionare a asigurărilor agricole şi anume subvenţionarea unei părţi din primele de asigurare pentru asigurarea împotriva riscurilor în producţia vegetală şi producţia animală", a mai explicat Dumitru, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, "sprijinul este de maximum 500 de euro pe unitate vită mare pe an", iar porcii se vor bucura de mai multe facilităţi decât păsările: "Aceste condiţii sunt 7 pentru creşterea porcilor şi 6 pentru păsări". Printre condiţiile care trebuie oferite animalelor se numără asigurarea unui iluminat natural de cel puţin 9 ore pe zi, o hrană mai bună, un spaţiu mai mare pentru animalele crescute în sistem intensiv sau asigurarea unui microclimat.

De asemenea, din fonduri europene se finanţează 2 scheme, care vizează sprijinirea producătorilor de lapte din zonele defavorizate, respectiv zona de munte, şi o schemă care vizează conversia de la agricultura convenţională la cea ecologică.

Ajutoarele vor deveni operaţionale imediat după publicarea în Monitorul Oficial, fermierii putând depune cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: porci pasari
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close