Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul pregăteşte noi scumpiri la carburanţi şi ţigări. Cu cât vor creşte preţurile din iulie

Guvernul pregăteşte noi scumpiri la carburanţi şi ţigări. Cu cât vor creşte preţurile din iulie

Guvernul pregăteşte noi scumpiri la carburanţi şi ţigări. Cu cât vor creşte preţurile din iulie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Mai 2012   •   20:46

Guvernul va efectua anul viitor noi creşteri de accize atât la motorină, cât şi la ţigări, ceea ce va conduce la majorări de preţuri, creşteri care cel puţin în cazul tutunului vor continua să fie aplicate şi în următorii ani, potrivit unui document guvernamental, informează Mediafax.

Potrivit calendarului deja stabilit de Executiv, nivelul accizelor pentru motorină va creşte la 1 ianuarie 2013, de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă.

Acciza totală la ţigarete va creşte în iulie 2013 de la 79,19 euro la 81,78 euro/1.000 ţigarete şi va ajunge la 86,96 euro/1.000 ţigarete în iulie 2015.

Cea mai apropiată majorare de accize la ţigarete va fi aplicată în luna iulie a acestui an, de la 76,6 euro la 79,19 euro/1.000 ţigarete.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, preţul la tutun şi ţigări a crescut anul trecut cu 6,5%.

În privinţa benzinei, un studiu Bloomberg pentru 55 de ţări relevă că România se numără printre statele cu cel mai ridicat cost din lume, calculat în funcţie de puterea de cumpărare, situându-se pe locul al şaptelea după ponderea costului unui galon de benzină în venitul mediu zilnic.

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu anunţa, la finele anului trecut, că România trebuie să ajungă în 2013 la nivelul minim din Uniunea Europeană în privinţa accizelor la motorină.



×
Subiecte în articol: guvern scumpiri accize tigari
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close