Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul primeşte din partea FMI maxim 15 ore pentru a stabili cum atingem ţinta deficitului

Guvernul primeşte din partea FMI maxim 15 ore pentru a stabili cum atingem ţinta deficitului

Guvernul primeşte din partea FMI maxim 15 ore pentru a stabili cum atingem ţinta deficitului
25 Iun 2010   •   19:41

Guvernul are între 10 şi 15 ore termen limită pentru a hotârî ce măsuri va lua în vederea compensării golului bugetar ce-l va lăsa imposiiblitatea reducerii pensiilor cu 15%, spune Mihai Tănăsescu reprezentantul României la FMI. Tănăsescu nu comentează declaraţia Curţii Constituţionale potrivit căreia articolul de lege ce se referă la reducerile pensiilor.

"Am învăţat să nu mai fiu suprins de nimic", a declarat oficialul FMI într-o emisiune TV, citat de Gândul.

Acesta mai spune că s-au mai înregistrat probleme asemănătoare şi în alte state, dar problemele au fost depăşite.

Pentru a atinge ţinta deficitului impusă de Fond, cel mai probabil România va trebui să recurgă şi la majorarea TVA, e de părere Tănăsescu.

"Sunt mai multe opţiuni în momentul de faţă. Mărirea TVA este una dintre ele. Se poate alege însă şi combinaţie între mărirea taxei pe valoare adăugată şi cea aplicată veniturilor fiecărui angajat", spune Tănăsescu, pentru că "este limpede că trebuie mers pe soluţia cea mai simplă" şi că se va lua o hotărâre în urma negocierilor dintre Guvern şi FMI.

Guvernul a împrumutat de la FMI 13 miliarde de euro, iar a cincea tranşă din împrumut a fost amânată deoarece, în condiţiile actuale, România nu va mai putea atinge ţinta de deficit fixată în colaborare cu Fondul.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: FMI tinta deficit guvern
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close