Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul va lua măsuri de reducere a numărului taxelor şi impozitelor

Guvernul va lua măsuri de reducere a numărului taxelor şi impozitelor

Guvernul va lua măsuri de reducere a numărului taxelor şi impozitelor
Sursa foto: Boc
11 Mar 2009   •   23:42

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un memorandum privind reducerea numărului de taxe şi tarife iar ministerele trebuie să facă propuneri în acest sens până pe 15 aprilie. Potrivit Ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, avem 558 de impozite şi taxe care costă mai mult să fie puse în practică decât aduc la buget.

Premierul a anunţat înfiinţarea unui fond, în valoare de 100 de milioane de euro, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii. Măsura face parte din planul anticriză adoptat odată cu intrarea în vigoare a bugetului de stat pe 2009. O altă mărsură pregătită de Guvern este reducerea numărului de taxe şi impozite.

?Am propus constituirea unui grup de lucru interministerial, care va avea următoarele atribuţii: vom efectua o analiză cost beneficiu la fiecare taxă, până pe 31 martie. În funcţie de aceste decizii de reducere, comasare sau schimbare a nivelului lor, vom proceda la simplificarea şi reducerea lor.? a spus ministrul Pogea.

Subiectul FMI a fost, de asemenea discutat la Guvern. Decizia privind contractarea sau nu a unui împrumut va fi luată după consultări în cadrul unui Comitet interministerial din care fac parte nouă miniştri atât din PDL cât şi din PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close