Antena 3 CNN Economic Biz News Ilie Şerbănescu: În loc să facem investiţii pentru a revitaliza economia, procedăm exact invers (VIDEO)

Ilie Şerbănescu: În loc să facem investiţii pentru a revitaliza economia, procedăm exact invers (VIDEO)

Ilie Şerbănescu: În loc să facem investiţii pentru a revitaliza economia, procedăm exact invers (VIDEO)
Sursa foto: ilie serbanescu
28 Mai 2009   •   22:58

?Nu cred că economia din România are un comportament de criză în ?V? şi nici nu cred că am ajuns la fundul V-ului. Deocamdată informaţile comunicate din grafice sunt foarte grave, mult mai grave decât cele preconizate?, a declarat Ilie Şerbănescu la Sinteza Zilei de joi. Analistul a fost întrebat de moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, care crede că este viitorul economic al României.

Ilie Şerbănescu consideră că, în acest moment, România face exact inversul a ceea ce ar trebui să facă pentru revitalizarea economiei. Adică nu se fac investiţiile necesare, ba dimpotrivă.

?Cheltuielile cu personalul pe care le-a făcut bugetul sunt mai mari, au crescut, nu au scăzut. Am stabilit în urmă cu câţiva ani, să crească salariile, şi, ca să poată să suporte aceste creşteri, bugetul a redus investiţiile cu 25 la sută, aşa că am ajuns la inversul situaţiei în care ar fi trebuit să facem investiţii pentru a duce economia în sus?, a spus Ilie Şerbănescu.

De asemenea, analistul economic este de părere că următoarele luni sunt cruciale pentru România. De asemenea Ilie Şerbănescu a atras atenţia asupra faptului că de la anul trebuie returnaţi banii împrumutaţi de FMI.

?Ce se va întâmpla în următoarele luni va fi decisiv. De la anul trebuie să plătim şi către FMI, trebuie să dăm înapoi banii împrumutaţi. Deocamdată au intrat doar 5 miliarde însă de la anul trebuie să plătim 10 miliarde, ceea ce este extraordinar pe o asemenea tensiune economică?, a subliniat Şerbănescu.



În altă ordine de idei, a fost luat în discuţie şi programul ?Prima Casă?, recent anunţat de Guvern. Ilie Şerbănescu are îndoieli asupra caracterului social al acestui program.

?Eu încă mă întreb dacă acest proiect (?Prima Casă?, n.r.) este social şi, dacă este, de ce nu le dăm oamenilor direct casele? Dacă este să ajut băncile atunci mi se pare derizorioiu, deoarece este o sumă foarte mică?, a spus Şerbănescu.

?Dacă ar vrea să fie o chestie socială atunci ar trebui să le dea case domnule, cu banii ăştia fac nişte case şi le dau, de ce să mai îmbogăţesc şi băncile dacă vreau să fac o chestie socială. Cei care ar urma sa cumpere nu sunt nici tineri au şi bani...?, a mai spus Ilie Şerbănescu.



Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close