Antena 3 CNN Economic Biz News Imaginea în presă a lui Nicolas Sarkozy costă 7,5 milioane de euro

Imaginea în presă a lui Nicolas Sarkozy costă 7,5 milioane de euro

Imaginea în presă a lui Nicolas Sarkozy costă 7,5 milioane de euro
Sursa foto: nicolas sarkozy
15 Dec 2009   •   12:45

Vizibilitatea liderului francez Nicolas Sarkozy şi a ?omnipreşedinţiei? sale vine la un cost de 7.5 milioane de euro în acest an. Estimarea, făcută de publicaţia Le Parisien şi confirmată de Elysée, include materialele pregătite pentru presă, sondajele de opinie şi dezvoltarea de website. Principalul corp de control francez, Curtea de Auditori, este aşteptat să analizeze cifrele la începutul anului viitor.
În vreme ce cea mai mare parte din buget? 2.9 milioane de euro ? merge spre plata celor 51 de angajaţi care lucrează sub umbrela de comunicaţii pentru Sarkozy, următoarea sumă mare este cheltuită pe angajarea şi analiza sondajelor de opinie, o practică ce costă aproape 1,9 milioane de euro.

Printre alte cheltuieli mari sunt pregătirile pentru călătoriile lui Sarkozy acoperite de presă. Bugetul pentru internet a fost în acest an de 500.000 euro, o sumă triplă faţă de 2007, din care 50.000 pentru un site al Fundaţiei Carla Bruni-Sarkozy şi alte 100.000 pentru o nouă versiune a www.elysee.fr.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close